Monday, 26 December 2011

Hari Sangsapurba PSSGSM UUM 2011

Assalamualaikum dan salam Gayong...
Hari Sangsapurba ini merupakan hari penyampaian bengkung kpd para pesilat Seni Silat Gayong Universiti Utara Malaysia. Sebelum kenaikan bengkung kami semua diuji terlebih dahulu dgn "Gerakan Rajawali" "Combat" dan "Kunci Mati"....Alhamdulilah smuanya berjalan dgn lancar heee.. Majlis tu dihadiri oleh Cikgu2 silat dan senior yg lain. Nak tahu sape pengerusi majlis kat majlis tu sape lg kalau bukan aku heee…tp aku tidak berseorngn la pengerusi lg satu nama dia Fadhila. Antara pengerusi yg terbaik!!! Keadaan masa majlis tu mmg best sbb apa? Backdrop n stage mmg kitaorg buat ngn cantik heee dan juga persembhn yg mantap dari pesilat2.

Masa: 2.30ptg
Tarikh: 24 Dis 2011
Tempat: Dewan Tradewind

Sem ni aku dah naik bengkung pelangi merah

Lagu Rasmi Gayong

Dengan Bismillah mula dikata,
Mengingati kebesaran Allah yang Mulia,
Kerana wajib telah ternyata,
Segala perbuatan mahulah diserta.

Seni Gayong Payung Pusaka
Naungan aneka hikmat mulia
Rahsia tersimpan dipurbakala
ilham menyusul zahir semula.

Niatnya bersih, baunya suci,
Berseni kepada Putera dan Puteri,
Agama yang Mulia dijunjung tinggi ,
Belalah bangsa adat dan negeri.
Chorus
Gayong bercantum bersatu padu,
Mengingat junjungan empunya seru,
Sama sendiri bantu membantu,
Selamat Sejahtera hajat dituju.


Photoku:


nampak tak backdrop tu?
cantik x?
muka pesilat dan pengerusi majlis heee











ha'a...dah dapat bengkung "pelangi merah"

1 comment:

  1. i like ur entry because there's my name on it....:)

    ReplyDelete